Manastirea a fost reorganizata ca prima manastire din Chisinau in anul 2002. In fata altarului se afla chivotul cu o particica din moastele Sfantului Mare Mucenic Teodor Tiron. Manastirea are si icoane pretioase cu particele de moaste ale Sfantului Mare Mucenic Pantelimon, ale Cuviosilor Serafim de Sarov si Antipa Athonitul.

Primii ctitori ai bisericii sunt Anastasie si Teodor Ciufli. Construita in 1858. Initial, biserica in forma de nava, avea dimensiuni mici, construita din compartimentele traditionale - pronaos, naos si altar; si incununata de o singura turla. Pe parcursul anilor au fost introduse mai multe modificari, ultima datand cu 1891. Atunci a fost inaltata clopotnita, vechiul prestol si altarul, au fost transferate in partea de est a edificiului, iar deasupra vechiului spatiu arhitectural s-au construit doua turle inalte, inconjurate de 6 mai mici.

In interior, in partea de sud a naosului se afla mormintele lui Teodor (1854) si a lui Anastasie Ciufli (1870). In partea stanga, langa clopotnita se afla monumentul funerar cu bustul lui A. Ciufli.
Manastirea "Sf. M. Mc. Teodor Tiron", Chisinau

Duhovnic-administrator - prot. mitr. Teodor (Rosca)

MD-2001, str. Ciuflea 12, mun. Chisinau,
Tel: (0-22) 278266, 542963, 542965
web:  www.ciuflea.md