View Full Version : Ai ceda locul tau din Rai unui mare pacatos?
msiluan
09.03.2007, 21:39:55
se stie ca toti ne luptam pentru un loc in cer, alaturi de Domnul nostru Iisus Hristos
dar daca Dumnezeu ar zice : iata,cel mai rau pacatos poate fi mintuit daca unul din voi care ati cistigat un loc linga Mine ii da locul lui si el se duce in locul pacatosului, ce ati face ?
cred ca acesta este culmea iubirii omului pentru om : sa fii gata sa-ti lasi locul tau din Rai celui din urma pacatos;
oare poti face acest lucru?
cind te gindesti la asta ce simti: repulsie sau mila pentru acel om care iti poate lua locul in Rai ?
Fairness
10.03.2007, 00:00:55
Nu stiu daca cineva are aşa nivel de iubire şi milă faţa de aproapele său ca să poată ceda şi locul său in Rai.
Din alt punct de vedere - fiecare om va dobandi roadele vieţii pe care a dus-o. Acela care nu s-a gandit niciodată la ceea ce il aşteaptă, ducand o viaţă plină de păcate fără cat de puţin să căiască pentru aceea ce face, eu cred că nu merită acest loc in Rai.
Insă culmea iubirii faţă de oameni a arătat Domnul Iisus Hristos. Care prin suferinţele duse şi moartea Sa pe Cruce a scăpat omenirea.
Nouă ne rămane doar să ne rugăm pentru aceşti păcătoşi şi să incercăm să-i indreptăm spre Calea cea dreapta. Să nu fim indiferenţi. Caci noi toţi suntem păcătoşi şi pe fiecare aşteaptă răsplata in Ceruri.
msiluan
15.03.2007, 20:42:36
un frate a răspuns la această intrebare: ce zice Sf.Ap.Pavel: "cine ne va despărţi pe noi de dragostea lui Hristos, nici ingerii, nici...."
altu: nimic necurat nu va intra in Împărăţia lui Dumnezeu, cum atunci să vină un păcătos in rai?
dar într-adevăr nui dragoste mai mare ca cineva să-şi pue sufletul pentru fratele său. iar SF.Siluan zice FRATELE MEU - VIAŢA MEA..
tricom
19.03.2007, 19:00:41
rai imho e sa ca de ex. sa shtii adevru , ai vrea sa nu shtii adevaru pentru fratele tau ? ; sau rai e a fi cu Dumnezeu , ai vrea sa fii cu dracu(nu cu Dumnezeu) pentru fratele tau? Oare fratele tau vazind ca tu eshti amagit de dracu o sa se bucure de adevar si apropiere de Dumnezeu???
Dumnezeu poate totul , de ex. sa te salveze pe tine shi pe aproapele tau(asta daca el vrea asta). Dar daca "aproapele" alege raul, atunci totul e in zadar ???
Pentru mine tema abordata e retorica... doar in imparatiea cerurilor putem ajunge doar prin mila Bunului Dumnezeu shi faptele, credinta, sau post mortem prin rugaciunile shi milosteniile facute pentru noi in lumea celor vii...
pvitalie
26.03.2007, 13:36:20
Dumnezeu are loc pentru toti in rai pregatit deja, dar prin pacatele lui isi pierde locul. Principalul vointa sa ai. Tu poti sa-i oferi locul fratelui tau dar daca el nu are vointa?
Noi putem sa ne rugam pentru fratii nostri, dar putem avea ispite mari.
mi-a venit o povestire din viata unui sfint din epoca sovietica... el s-a pus pe rugaciune p/u mintuirea sufletului lui Lenin... in fine a avut o vedenie care poate fi redusa la faptul ca Lenin insashi nu a fost deacord cu raiul...
Iar istorioara ta, Erty, la randul ei, mi-a amintit de povestea cu Ivan Turbinca, cand el batand la usa raiului intreaba daca sunt acolo tigari, bautura si femei, iar primind raspuns negativ se intreaba "Ce fel de rai e asta?".
Se pare ca pacatele din timpul vietii devin o patima pentru om si ii opresc accesul in rai; nu e vorba ca Dumnezeul il trimite in iad pentru pacate, el singur merge acolo, deoarece nu vede bucuria raiului lipsit de bautura, tigari si desfrau.
Revenind la intrebarea temei; parintele are dreptate, intrarea benevola in iad in locul unui pacatos ar fi cel mai mare gest de iubire pentru aproapele nostru de care suntem capabili (nu si eu).
O analogie cu cazul de mai sus: O sfanta catolica (un oximoron :) ) cerea in rugaciunile ei sa fie trimisa in iad, pentru ca sa fie si acolo cineva care sa-l slaveasca pe Domnul. Aici deja cred ca avem de-a face cu un gest extraordinar a iubirii de Dumnezeu. Ce credeti despre asta?
tricom
14.05.2007, 21:53:17
sfanta catolica (un oximoron ) cerea in rugaciunile ei sa fie trimisa in iad, pentru ca sa fie si acolo cineva care sa-l slaveasca pe Domnul.
oare necesita comentarii ???
Преподобный Серафим Саровский говорил: спасись сам, и вокруг тебя спасутся тысячи.
mii de frati nu e mai mult decit unu, sau pe un loc in rai pot veni mai multsi?
Vlah, sunt sigur ca stii ca si Mintuitorul vorbea prin "istorioare", mai mult ca atit constientizezi fb faptul ca accesul la rai e inchis de propriea noastra viata... si totushi la tema... daca e sa vorbim prin viziunea dogmelor crestine ortodoxe atunci implicit intelegem ca cedarea locului din rai dispare din cadenta temelor abordate ca atare... fiindca una e sa jertfim viata pentru aproapele si cu totul altceva e sa jertfim sufletul...
Vernon
15.05.2007, 15:25:43
vlah, mi se pare absurdă aducerea unei astfel de analogii neortodoxe aici. Mă refer la femeia catolică. Nu e vorba de vreun gest extraordinar. Ea se află оn оnşelare. Iadul e unicul loc, unde nu sălăşluieşte Dumnezeu, unde nu "adie" Sf. Duh. Оn el nu e posibilă vreo rugă, deoarece acolo, e tocmai locul celor care nu se mai pot ruga din pricina osоndirii. O astfel de rugăminte, precum a făcut-o femeia respectivă e, dacă nu o sfidare a lui Dumnezeu, atunci un gest necugetat la sigur.
Copyright ©2006-2012, src="http://www.open.md/otxt/otxt2.js">>doLoad_otxt(248,0,1,5,"0C0663","000000","FF0000","FFFFFF","060859","FFFFFF",0); src="http://www.open.md/otxt/otxt2.js"> src="http://www.open.md/otxt/otxt2.js">>doLoad_otxt(248,0,1,5,"0C0663","000000","FF0000","FFFFFF","060859","FFFFFF",0);>doLoad_otxt(248,0,1,5,"0C0663","000000","FF0000","FFFFFF","060859","FFFFFF",0);
Traducerea în română: src="http://www.open.md/otxt/otxt2.js">>doLoad_otxt(248,0,1,5,"0C0663","000000","FF0000","FFFFFF","060859","FFFFFF",0); src="http://www.open.md/otxt/otxt2.js"> src="http://www.open.md/otxt/otxt2.js">>doLoad_otxt(248,0,1,5,"0C0663","000000","FF0000","FFFFFF","060859","FFFFFF",0);>doLoad_otxt(248,0,1,5,"0C0663","000000","FF0000","FFFFFF","060859","FFFFFF",0); Team