Warning: file_exists() [function.file-exists]: open_basedir restriction in effect. File(/../../nuseo/nuseo.php) is not within the allowed path(s): (/var/www/vhosts/logos.md/public_html:/home/vhosts/logos.md/public_html:/tmp:/usr/share/pear/:/usr/share/misc/:/usr/share/php/:/usr/share/phpMyAdmin/:/usr/lib/php/:/usr/lib64/php/:/var/lib/php/:/usr/local/xpanel/suspend_domain_templates/) in /archive/index.php(453) : eval()'d code on line 8
президент молдавии отклонил закон о культах [Arhivă] - Forumul tineretului ortodox din Republica Moldova

PDA

View Full Version : президент молдавии отклонил закон о культах

Fairness
28.06.2007, 14:45:29
Президент Молдавии отклонил закон о культах из-за отсутствия упоминания православия как традиционной религии страны

Президент Молдавии Владимир Воронин отказался подписать "Закон о религиозных культах и их составляющих структурах" и вернул его на доработку в парламент, сообщили сегодня агентству "Интерфакс" в парламенте республики.

По словам источника агентства, "основное возражение главы государства сводится к тому, что в законе ничего не сказано о православии как традиционной религии народа страны".

Кроме того, отметил собеседник агентства, В. Воронин считает необходимым исключить из проекта закона такое понятие, как "распространение веры" - по мнению президента, оно "открывает лазейку для прозелитизма" со стороны сект и нетрадиционных религиозных организаций, уточнили в парламенте.

Проект "Закона о культах" был принят парламентом Молдавии 11 мая. Ранее законопроект подвергся жесткой критике со стороны Кишиневской и Молдавской митрополии Русской православной церкви за ряд положений, представляющих, по мнению духовенства, угрозу для традиционного конфессионального баланса в стране.

В проекте закона предлагалось, в частности, заменить разрешительную регистрацию религиозного культа уведомительной, что позволило бы любому жителю республики, включая иностранцев, объявить себя последователем любого культа, реально существующего или им придуманного, и автоматически зарегистрироваться, предоставив подписи 100 человек.

Законопроект не делает различия между традиционной религией и иными вероисповеданиями, за последние годы во множестве появившимися в Молдавии, а также не различает тоталитарные, деструктивные, коммерческие, сатанинские и псевдорелигиозные культы от общепринятых, отмечается в информации "Интерфакса".

В. Воронин, возвращая законопроект на доработку в парламент, отметил необходимость четко прописать в нем ряд положений закона, в частности, само понятие культа, дать определение различных видов культов и различий между ними, прописать критерии отделения религиозной общины от культа, к которому она принадлежит, определить право на аккредитацию богословских учебных заведений.

Также президент Молдавии настаивает на исключении положений законопроекта, регламентирующих работу служителей культов нормами трудового законодательства, сообщил источник агентства.

http://www.newsru.com/religy/28jun2007/voronin.html

GRiD
19.07.2007, 03:04:31
малагец он:)

atti
22.07.2007, 13:20:46
cu toata antipatia mea fata de Voronin si partidul sau, in aceasta intrebare il stimez si ii spun Bravo!!!

erty
22.07.2007, 20:07:33
весьма радует... в очередной раз удостоверяюсь в том что у нас не все потерянно... ведь все со мной согласятся что частенько смотря на окружающий мир ужасаешся... а потом стоит присмотрется и прислушатся и приходит понимание что у самого внутрений мир не лучше...

Fairness
30.07.2007, 10:35:24
Парламент Молдавии в пятницу 27 июля согласился с предложениями президента об изменении закона о религиозных организациях. Согласно этим поправкам, "государство признает особое значение и первостепенную роль христианской православной религии и, соответственно, Православной Церкви в жизни, истории и культуре народа Молдавии".

В июне этого года президент отказался утвердить принятый парламентом закон и вернул его на доработку. Его возражения вызвало "отсутствие упоминания о Православии как о традиционной религии молдавского народа", а также упрощенная процедура регистрации структур других религиозных направлений.

Первоначальный вариант вызвал протесты священников православной митрополии Кишинева и всея Молдовы, которые пикетировали резиденцию президента, требуя от него не подписывать закон, "представляющий опасность для православия в республике".

Внесенные в закон изменения направлены, прежде всего, на борьбу с сектами.

http://www.pravoslavie.ru/news/070727182608

vlah
30.07.2007, 16:52:30
Menţionarea Bisericii Ortodoxe din Moldova ca confesiune tradiţională nu-i acordă nici o prioritate reală, e doar satisfacerea unui capriciu al nostru de către Voronin cu gвndul la răsplata ce-l aşteaptă оn 2009.
Poate dacă Ortodoxia era pusă оn condiţii egale cu toate sectele (fără de această menţiune inutilă ce doar gвdilă orgoliul nostru dreptcredincios), se realiza că e nevoie de a acţiona, acum insă toţi s-au liniştit şi pot reveni la comoditatea parohiilor lor de 10 babe.
Dacă privim retrospectiv istoria noastră observăm că in momentele cand Biserica devenea comodă (pierzandu-şi calitatea de Biserică Luptătoare) Dumnezeu acţiona intr-un fel: distrugea acest castel de nisip, ca s-o incepem totul din nou. Aşa a fost la cucerirea ortodocşilor din Orient de către musulmani, la căderea Constantinopolului, la secularizarea averilor mănăstireşti intreprinsă de Cuza, la 1918, la prigoana stalinistă. Dacă starea lucrurilor nu se va schimba (de fapt, dacă nu o vom schimba), atunci ar fi bine să ne pregătim de noi greutăţi.

JJBo
01.08.2007, 23:53:00
Mă bucură nespus! Mai bine strânşi cu deasila la gura lui Voronin, care măcar are rădăcini curate, decât cu nişte alde Roşca. (Nu credeam că voi spune aceasta vreodată).

vlah
02.08.2007, 00:20:34
Cam aşa gândea şi Serghie, "Patriarhul" (ori eresiarhul?), mai bine cu tătuca Stalin (ăsta măcar avea seminar :) ) decât cu belogvardeiţî iştia, duşmani ai statalităţii noastre :)
Nu vă faceţi iluzii, Voronin nu e Constantin cel Mare! El e la fel de creştin, pe cât sunt eu uzbek, interesul lui e unul meschin, politic; cât despre alde Roşca, datorită celor alde dânsul avem statalitate, limbă, alfabet, istorie (până când) şi o Biserică subordonată Patriarhiei Române, cum priviţi toate acestea e deja o chestie ce ţine de gustul frăţiilor voastre.

P.S.
Eu nu prea înţeleg... Chiar nu vă deranjează că acest Castro aborigen l-a înjurat pe Hristos numindu-l "Primul Comunist"? Adică Hristos e întemeietorul Partidului care executa preoţi, tortura călugări şi masacra oameni?!!!

erty
02.08.2007, 07:37:37
Personal la sigur ca am o anntipatie fata de Rosca shi partidul condus de el... nu poate un om ce cu cuvintele face una iar cu faptele alta (scuzatima pentru ceea ce urmeaza:razboiul din Transnistriea oamenii lupta, el se relaxeaza la frontiera cu curvele sub cintece patriotice)fost colaborator al KGB-ului shi om statal ce sew implica in viata launtrica a bisericii sa fie BUN...

cu privire la Voronin... ну его... власть и деньги...

Fairness
02.08.2007, 10:27:48
Imi este foarte frica sa ma inchipui - ce ar fi fost cu R.Moldova si cu Biserica Ortodoxa, daca d-ul Rosca (cu caracteristica sa de a se vinde la oricine) ar fi fost presedintele RM.

In privinta d-ului Voronin, el este condus de niste consilieri foarte suspecti: pe probleme economice - de un evreu Oleg si pe probleme politice de un fanatic comunist (ocultist) Mark care are cea mai mare influenta asupra presedintelui.
Acest Mark e principalul vinovat in inrautatirea relatiilor tarii noastre cu tarile vecine si cu Rusia (avand o ura deosebita fata de rusi, odata numind pe ei idioti).
Tot el intra in comisia de rezolvore conflictului transnistrian.
In toate directiile acest Mark a suferit fiasco, trebuia demult sa fie dimisionat.
Campanie electorala de prost gust de la Condrita la fel a fost organizata de acest Mark.
Comunistii vor sa se reabiliteze in fata oamenilor pentru multe crime din istorie facute de ei.

Dar cu mult mai periculosi decat comunisti sunt acei farisei care striga cu glas mare ca sunt crestini, dar prin actiunile sale satanice ne demonstreaza contrariu.

vlah
02.08.2007, 10:55:31
Iaca am ajuns şi la poltiică :)
Să fiu sincer prima dată aud despre Roşca astfel de lucruri (despre relaxarea lui), оnsă dacă e să ne apucăm să demascăm securişti, eu zic să оncepem cu ОPS, "căci ce am eu să-i judec pe cei din afară?" 1Co 5:12

Citind posturile de mai sus mi-am adus aminte de filmul care (chiar ieri) l-am downloadat de pe serverul acesta: "Nu judeca ca să nu fii judecat", iar prima istorie de acolo e despre un monah, Ioan cel Milostiv, care a fost acuzat de toate relele pentru că se plimba pe drum cu o femeie, pe care el de fapt оncerca s-o aducă la creştinism.
Cunosc lucruri bune despre Roşca, cunosc şi unele lucruri (tot bune) care nu le ştie opinia publică, de aia prefer să nu arunc cu cuvinte gen "trădător". 'Om trăi şi-om vedea.
Ştiu de ce nu iubiţi PPCD-ul; Cubreacov susţine MB şi pentru ea era gata să оnainteze o lege ce оnjoseşte Ortodoxia оn general (şi MM оn particular), nici mie acest gest nu mi-i simpatic, dar cred că el poate fi оnţeles.

Fairness
02.08.2007, 11:11:51
Nu stiu daca stii pe Rosca ma bine, eu il cunosteam pe Rosca inca inainte de sa fi auzit de MB si am discutat putin cu el. Impresia am facut-o inca atunci.

Dar, cred ca e bine ar fi sa incetam cu provocarile la asa discutii (politice), sa ne gandim mai mult la faptele noastre, la mantuirea noastra si nu la cele trecatoare. Insa sa tinem apararea la credinta adevarata.

In fapte se arata credinta. (...) Credinta, fara fapte, nu exista. ( Sfantul Simeon Noul Teolog)